Wetgeving covid-19

Wetgeving Covid-19

Stay safe, stay well...


Wat zijn de gevolgen van de lockdown voor de voorlopige rijbewijzen:


Actualisatie 14 december 2020


Verlenging geldigheid voorlopig rijbewijs
- De geldigheid van het voorlopig rijbewijs (18 maanden zonder begeleider/36 maanden met begeleider/12 maanden na verval VLR) wordt tot en met 30 september 2021 verlengd.
- Als u een voorlopig rijbewijs hebt waarvan de geldigheid vervallen is in de periode van 16 maart 2020 tot en met 29 september 2021, hoeft u geen extra praktijklessen te volgen. Normaal is dat wel het geval als uw voorlopig rijbewijs vervalt.

De wettelijk voorziene termijnen voor de opleidingen en examens werden eerder al verlengd tot en met 30 september 2021, ook voor rijbewijs B (alsook B+E en G) en het terugkommoment. Als uw theorie-examen en voorlopig rijbewijs verloopt of als u het terugkommoment moet volgen, krijgt u zo voldoende tijd om een nieuwe afspraak in te plannen.

Onze rijschool in lockdown?


Momenteel mogen volgende opleidingen niet georganiseerd worden:
- praktijkopleiding cat B - BE - G;
- het terugkommoment;

Wij houden onze klanten zo goed mogelijk op de hoogte en hanteren een zo duidelijk mogelijke communicatie. De extra maatregelen betreffende verlenging van de voorlopige rijbewijzen e.d. worden tijdig gecommuniceerd zodra wij hiervan meer informatie hebben ontvangen van MOW.
Op vrijdag, 18/12/2020, is er opnieuw een overleg voorzien tussen de Federale Overheid, comité en onze sectorfederatie om te bespreken of ook de overige opleidingen opnieuw mogen opstarten. Helaas hebben wij tot op heden nog géén concrete informatie ontvangen. Wij annuleren dus week per week onze geplande activiteiten omdat we geen definitieve opstartdatum ontvangen. Zodra er opnieuw wijzigingen worden bekendgemaakt verschijnen deze op onze website.


Reeds lessen en/of een praktijkexamen ingeboekt? U ontvangt zodra het kan een nieuwe afspraak! Hierover ontvangt u meer informatie zodra wij opnieuw operationeel zijn.

Via onderstaande link kan u de wijzigingen op de voet volgen: