Wetgeving covid-19

Wetgeving Covid-19

Stay safe, stay well...


Wat zijn de gevolgen van de lockdown voor de voorlopige rijbewijzen:


Actualisatie 14 december 2020


Verlenging geldigheid voorlopig rijbewijs
- De geldigheid van het voorlopig rijbewijs (18 maanden zonder begeleider/36 maanden met begeleider/12 maanden na verval VLR) wordt tot en met 30 september 2021 verlengd.
- Als u een voorlopig rijbewijs hebt waarvan de geldigheid vervallen is in de periode van 16 maart 2020 tot en met 29 september 2021, hoeft u geen extra praktijklessen te volgen. Normaal is dat wel het geval als uw voorlopig rijbewijs vervalt.

De wettelijk voorziene termijnen voor de opleidingen en examens werden eerder al verlengd tot en met 30 september 2021, ook voor rijbewijs B (alsook B+E en G) en het terugkommoment. Als uw theorie-examen en voorlopig rijbewijs verloopt of als u het terugkommoment moet volgen, krijgt u zo voldoende tijd om een nieuwe afspraak in te plannen.

Back to work!


Sinds 11/01/2021 is onze rijschool opnieuw opgestart en proberen wij iedereen tijdig verder te helpen. Reeds lessen en/of een praktijkexamen ingeboekt? U ontvangt zodra het kan een nieuwe afspraak! Hierover ontvangt u meer informatie zodra wij opnieuw operationeel zijn.

Via onderstaande link kan u de wijzigingen op de voet volgen: