Wetgeving covid-19

Wetgeving Covid-19

Stay safe, stay well...


Wat zijn de gevolgen van de lockdown voor de voorlopige rijbewijzen:


Actualisatie 02 augustus 2021


Verlenging geldigheid voorlopig rijbewijs
De geldigheid van het theorie-examen en het voorlopig rijbewijs is verlengd omwille van de lange wachttijden voor het rijexamen. Concreet wordt de geldigheid van uw theorie-examen en voorlopig rijbewijs verlengd tot en met:
-31 december 2021 wanneer de geldigheid vervalt tussen 16 maart 2020 en 30 september 2021; -31 maart 2022 wanneer de geldigheid vervalt tussen 1 oktober en 31 december 2021.
Let op: als u uw voorlopig rijbewijs wilt omwisselen naar een voorlopig rijbewijs van een ander type, geldt deze verlenging niet. In dat geval blijft uw theorie-examen 3 jaar geldig. Als u meer dan 3 jaar geleden slaagde voor uw theorie-examen, zal u opnieuw moeten slagen om uw voorlopig rijbewijs te kunnen omwisselen.
Houd er rekening mee dat het erg druk is. Plan daarom nu al uw afspraak.

Veiligheidsmaatregelen
Om de rijopleiding zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de sector uniforme afspraken over veiligheid en hygiëne gemaakt die verder gaan dan de generieke maatregelen rond social distancing.
Handen ontsmetten is verplicht, handgel en wegwerpdoekjes worden voorzien.
Alle voertuigen en didactische materialen worden na elke sessie ontsmet.
Chirurgisch mondneusmaskers zijn verplicht bij theorie- en praktijklessen, praktijkopleidingen code 95, rijexamens en de praktijkoefeningen van het terugkommoment (de cursist moet zelf een mondmasker meebrengen. Wanneer dat niet het geval is, zal de opleiding of het examen niet doorgaan). Materiaal of veiligheidskledij (bv. balpennen, helm, veiligheidshandschoenen, oortjes, …) moeten voorzien worden door de kandidaat. Er kan alleen elektronisch of via overschrijving worden betaald. Wie een examen aflegt met een eigen

Via onderstaande link kan u de wijzigingen op de voet volgen: