Het terugkommoment is een opleiding die u 6 tot 9 maanden na afgifte van uw definitief rijbewijs B moet volgen.

De opleiding duurt 4 uur, waaronder 2 uur praktijk. In het praktijkgedeelte worden zowel handgeschakelde voertuigen als voertuigen met automatische versnellingsbak voorzien. U hoeft na het terugkommoment geen examen af te leggen.
Vermijd een toeslag door tijdig in te schrijven.


Let op:

* Bekijk op voorhand online "Mijn Burgerprofiel" of u het verplichte terugkommoment moet volgen: https://www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel.
* U dient zich minstens 15 minuten voor de start aan te melden op het kantoor te Herenthout (Atealaan 51, 2270 Herenthout).
* Bij het aanmelden dient u uw rijbewijs en uw identiteitskaart te kunnen voorleggen.
 

Volgende maatregelen werden er door de overheid getroffen voor verlenging door COVID-19 virus:

  • Als de termijn waarin u het verplichte terugkommoment moet volgen eindigt tussen 2 november 2020 en 30 juni 2021, dan wordt die termijn verlengd tot en met 30 september 2021. Wie door de eerste lockdown uitstel gekregen heeft tot en met 31 december 2020, krijgt nu dus opnieuw verlengd uitstel.

  • Als u het terugkommoment niet binnen de voorziene termijn volgt, krijgt u een aanmaning. Eindigt die extra termijn tussen 2 november 2020 en 30 juni 2021? Dan krijgt u tijd tot en met 30 september 2021 om het terugkommoment alsnog te volgen. In dat geval betaalt u wel nog altijd de toeslag (momenteel vastgelegd op 51 euro).

  • Als u het terugkommoment niet volgt voor 30/09/2021 wordt er een proces-verbaal opgesteld.
U dient ten minste 48 uur voor de start van het terugkommoment te annuleren (zie algemene voorwaarden).
Bij vragen en/of klachten over het terugkommoment kan u steeds contact opnemen via volgende gegevens: info@kempischerijscholen.be of 014 22 25 65.
Wie klachten heeft over het terugkommoment (de organisatie, de werking van het opleidingscentrum of de lesgevers) kan contact opnemen met het Vlaams Huis voor de Verkeersveiligheid en dit via de site www.mow-contact.be.

Inschrijven voor terugkommoment: